Webdesign by
Waarheid Welzijn en Gezond Amy Cuddy Water Zout Suiker Eckhart Tolle Gedachten Darmen Kanker Natuur en Voeding Universum Contact

In een dankbaar hart zal het altijd zomer zijn

Emmen

   Sociaal Cultureel Welzijn

De Cluft

Welzijn en Gezond

Universele Waarheid

Universele Waarheid

Het hart kan geen kanker krijgen door de grotere aanwezigheid van zout.

Dr Michael Alderman, voorzitter van de epidemische afdeling van de Albert Einstein School voor Geneeskunde in de Bronx, New York, heeft hier duidelijk een mening over:
“Tekort aan zout, verhoogt de mogelijkheid van plotseling overlijden.”

In zijn publicatie in de Lancet in 1970 waarin hij zijn studie publiceerde met 11.346 Amerikanen concludeerde hij dat 1 gram verhoging van zoutopname de kans op hartfalen met 10% doet dalen.

1 gram verhoging van zoutopname de kans op hartfalen met 10% doet dalen.

Het volgen van een laag zout dieet doet meer kwaad dan goed. Hij kwam ook tot de ontdekking dat minder zout eten, de bloedvaten doet samentrekken en een hormoon activeert die het risico op hartaanval verhoogd. 1

In 2006 publiceerde The American Journal of Medicine dat :
“de kans op overlijden met 28% stijgt en de kans om te overlijden aan hart en vaatziekten met 37% als we te weinig zout zouden eten. (Minder dan 6 gram zout per dag)”

Als dit nog niet genoeg is concludeerde een grote studie met 207.729 mensen tussen de 25-75 jaar oud dat er een verband bestond tussen minder zout eten en een groter risico op overlijden. 2 Zij die het minste zout aten (1,7g à 2 ,64g) hadden het grootste risico op sterfte in het algemeen en op hartfalen in het bijzonder. Zij die het meeste zout aten (7,89 à 11,52g) hadden het laagste risico of sterfte en hartfalen in het bijzonder.

Het hart is het orgaan met het hoogste gehalte aan zout van alle organen. Dit om optimaal te voldoen aan zenuwimpulsen en spiercontracties. Het hart heeft meer zout nodig dan andere organen.
Heb jij je al eens afgevraagd waarom het hart geen kanker kan krijgen ? Volgens de Koreaan Park, Si-Woo is dit door de grotere aanwezigheid van zout in het hart. Bamboezout en zeewieren zijn een ideaal supplement om je zout en spoorelementen aan te vullen
3

Het hart kan geen kanker krijgen door de grotere aanwezigheid van zout.

Dr Michael Alderman, voorzitter van de epidemische afdeling van de Albert Einstein School voor Geneeskunde in de Bronx, New York, heeft hier duidelijk een mening over:

“Tekort aan zout, verhoogt de mogelijkheid van plotseling overlijden.”

In zijn publicatie in de Lancet in 1970 waarin hij zijn studie publiceerde met 11.346 Amerikanen concludeerde hij dat 1 gram verhoging van zoutopname de kans op hartfalen met 10% doet dalen.


1 gram verhoging van zoutopname de kans op hartfalen met 10% doet dalen.

Het volgen van een laag zout dieet doet meer kwaad dan goed. Hij kwam ook tot de ontdekking dat minder zout eten, de bloedvaten doet samentrekken en een hormoon activeert die het risico op hartaanval verhoogd. 1

In 2006 publiceerde The American Journal of Medicine dat :
“de kans op overlijden met 28% stijgt en de kans om te overlijden aan hart en vaatziekten met 37% als we te weinig zout zouden eten. (Minder dan 6 gram zout per dag)”

Als dit nog niet genoeg is concludeerde een grote studie met 207.729 mensen tussen de 25-75 jaar oud dat er een verband bestond tussen minder zout eten en een groter risico op overlijden. 2 Zij die het minste zout aten (1,7g à 2 ,64g) hadden het grootste risico op sterfte in het algemeen en op hartfalen in het bijzonder. Zij die het meeste zout aten (7,89 à 11,52g) hadden het laagste risico of sterfte en hartfalen in het bijzonder.

Het hart is het orgaan met het hoogste gehalte aan zout van alle organen. Dit om optimaal te voldoen aan zenuwimpulsen en spiercontracties. Het hart heeft meer zout nodig dan andere organen.
Heb jij je al eens afgevraagd waarom het hart geen kanker kan krijgen ? Volgens de Koreaan Park, Si-Woo is dit door de grotere aanwezigheid van zout in het hart. Bamboezout en zeewieren zijn een ideaal supplement om je zout en spoorelementen aan te vullen
3


Heft in eigen handen nemen, helpen voorkomen van hartfalen en kramp.

Mensen hebben verschillende eetgewoonten. Veel groenten eten zonder toevoeging van zout is niet aanbevolen. De sterke aanwezigheid van kalium in groenten en fruit verlangt een zout evenwicht. Zo voorkom je krampen en hartfalen. Kalium en zout (hymalaya, keltisch en bamboe-zout) zijn aanvullende krachten voor je lichaam. Krampen [.later meer..] Let op: keukenzout is chemisch bewerkt en is mede daarom  slecht voor lichaam en geest.

Keltisch zeezout en Himalayazout, wat is het verschil?


Door de sterke commercie denken velen dat Himalaya zout veel gezonder is dan Keltisch zeezout. Zit er een verschil tussen? We hebben de feiten voor je op een rijtje gezet…


Keltisch zeezout
Dit zout wordt vandaag de dag met de hand geoogst op Keltische wijze in de Guérande-streek in Bretagne, Frankrijk. Hier komt geen machinale bewerking aan te pas. Zoutboeren laten het zeewater binnenkomen via een kanalenstelsel waarbij het zout van het ene naar het andere ondiepe bassin wordt geleid. Het gehele proces duurt zo’n twee weken, waarna het zout in het laatste bassin door de zon gedroogd wordt en handmatig opgeschept. Dit gebeurt op dezelfde manier als de Kelten dit meer dan tweeduizend jaar geleden deden. De samenstelling van de kleibodem heeft een zuiverende werking en zorgt voor de grijze kleur.


Himalaya zout
Dit zout wordt geoogst uit oude landmijnen waar het zout terecht is gekomen in tijden dat er minder vervuiling in de zee zat. Het Himalayazout is roze van kleur en is afkomstig uit mijnen in Pakistan. De naam Himalaya slaat op het woord Haliet, wat een ander woord is voor steenzout. Het heeft dus niks met de Himalaya gebergte te maken. De roze kleur komt omdat er in het zout een ijzeratoom zit ingebouwd.

Lees verder >>>

Bamboe Zout: uniek zout, bron van voedingsstoffen


Bamboezout (Jukyeom)
is een unieke zoutsoort uit Korea. Het werd er 1000 jaar geleden ontwikkeld door monniken als gezondheidsremedie voor de Koreaanse bevolking. In Duitsland kreeg "bambu salz" of bamboezout bekendheid dankzij Dr. Rudolph, een bedrijf dat gezonde "levens-middelen" of middelen om te leven verkoopt. 

Het bijzondere van bamboezout is dat het een hele hoge concentratie mineralen bevat. Door de traditionele manier waarop het zout wordt bewerkt - via verbranding in holle bamboestengels - wordt de hoeveelheid mineralen die van nature al aanwezig is in het zeezout, nog verhoogd. En het zijn juist die mineralen die ons lichaam nodig heeft om vitaminen te activeren en afvalstoffen af te voeren. 

Bamboezout is een makkelijke en natuurlijke manier om je dagelijkse voeding op te waarderen. De manier om bamboezout te eten, is door wat korrels in je mond te laten smelten, maar je kan het ook gebruiken in je eten zoals regulier zout.
Zout is gezond
Hoewel we allemaal weten dat te veel zout eten niet goed is voor het lichaam, is een dieet zonder zout even schadelijk. Zout zorgt er mee voor dat goede voedingsstoffen doorheen ons lichaam worden getransporteerd, goed door onze cellen worden opgenomen en dat afvalstoffen worden afgevoerd. "Zout is slecht", is een diepgewortelde misvatting die vandaag de dag overheerst. Het is niet zozeer een kwestie van minder zout gebruiken, maar van BETER zout eten.

Het juiste zout is niet alleen een smaakmaker, maar ook een bron van voedingsstoffen. Elk zout bevat zijn eigen unieke combinatie van mineralen en sporenelementen. Het is juist de aanwezigheid van mineralen die maken dat het zout goed zijn werk kan doen. Het ene zout is dus het andere niet.

Hoe wordt bamboezout gemaakt?
Bamboezout wordt gemaakt door zeezout uit de Gele Zee bij Korea in holle bamboestengels te gieten. Vervolgens worden deze langs beide kanten dichtgemaakt met mineraalrijke klei en gebakken met dennenhout in een hete oven. De bamboe verbrandt tot as en wat overblijft zijn witte zoutpilaren die in stukjes worden gebroken, waarna men het hele proces herhaalt. Tot 8 keer, naargelang de kwaliteit die men nastreeft. De laatste (of negende) keer wordt er hars gebruikt om het zout te smelten op 1300 °C. Het zout verandert in een vloeistof en wordt na afkoeling een steenharde massa die verpulverd wordt tot de gegeerde bamboezoutkorrels of het bamboezoutpoeder.


Tijdens de herhaaldelijke bakprocessen worden de onzuiverheden in het zout verwijderd of geneutraliseerd. De mineralen zoals calcium, kalium, ijzer, koper en zink, worden verhoogd, mede omdat de mineralen van bamboe, klei en dennenhout ook overgaan in het zout. Ook krijgt het bamboezout door het verbrandingsproces een hoog zwavelgehalte. Dit maakt het zout heel alkalisch (pH-waarde tussen 9 en 12), terwijl de meeste zoutsoorten zuur zijn. Bamboezout kan dus neutraliserend werken bij zure voeding, welke een goede voedingsbodem vormt voor vele ziekten. 

Bamboezout wordt gelabeld volgens het aantal keer dat het gebrand is: 1x, 2x, 9x. Hoe meer het zout gebrand wordt, hoe donkerder ook de kleur. Het paarse bamboezout (9 maal gebrand) is van de hoogste kwaliteit. Het duurt 3 jaar om 9-maal-gebrand-bamboezout te maken.

Hoe smaakt bamboezout?
Bamboezout smaakt heel erg zout en het heeft een hoog zwavelgehalte, wat je ook proeft. Je proeft de zee. Na een tijd went de smaak en kan je zelfs enige zoetigheid proeven. Verrassend is dat gezonde mensen en kinderen bamboezout heel lekker vinden om te eten.

Hoe bamboezout gebruiken?

 Bamboezoutkorrels eet je tussendoor zoals snoep. 

Mensen die last hebben van hun maag of darmen kunnen in het begin enige misselijkheid ervaren, maar dit is een teken dat het lichaam meer bamboezout vraagt.
Verhoog geleidelijk aan de hoeveelheid en de misselijkheid zal verdwijnen.

Bij het bereiden van eten: gebruik bamboezout zoals gewoon zout, om je gerechten meer smaak te geven.

 Als zoutoplossing: Los wat bamboezoutkorrels op in water. Deze zoutoplossing kan voor veel toepassingen gebruikt worden.

 Mondspoeling of om mee te gorgelen. Dit verbetert de conditie van je tandvlees.

 Neusspoeling

 Oogspoeling, ter verzorging van je ogen

 Om je gezicht te reinigen: zuivert de huid, bij jeugdpuistjes of als anti-huidveroudering.

 Als scrub: wrijf wat zoutkorrels over je natte huid voor een gladde en zuivere huid

Als shampoo: neem wat zoutkorrels en masseer hiermee je hoofdhuid gedurende een vijftal minuten. Spoel nadien goed uit.
Dit is goed bij roos en voor de conditie van je haar. Je kan ook enkele zoutkorrels aan je dagelijkse shampoo toevoegen.

 Als tandpasta: poets je tanden met wat zoutkorrels. Dit verbetert de conditie van je tandvlees.